Nepromenljivost

“Ceo ljudski život nije ništa drugo do promena na našem licu”, izrekao je odlomak iz svoje, do tada neobjavljene knjige o Londonu, Miloš Crnjanski, 1965. godine.

U to vreme ovo je bio glavni ulaz u jednu od najlepših kuća na Dorćolu, koji će kasnije biti zagrađen vitrinom sa saksijama.

Ova kuća će sasvim sigurno ostati na svom mestu još mnogo godina, jer je očuvana i vredna, te je neće zameniti neka savremena minimalistička građevina sa 8 spratova i mnogo stakla.

Ova vrata će se opet jednog dana koristiti, samo ćemo mi proći.

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.17.4″ _module_preset=”default” custom_padding=”35px||35px||true|” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.17.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.17.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][dsm_masonry_gallery gallery_ids=”179,180,181,182,183″ use_lightbox=”on” _builder_version=”4.17.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dsm_masonry_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Pogledajte na YT kanalu “Slušate Kolarac” snimak književne večeri sa Crnjanskim iz 1965. godine.

📸 Na Dorćolu, septembra – decembra 2020.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

  Pogledajte još i ...

  Svaka vrata imaju svoju priču.
  Profil je posvećen Dorćolu, njegovoj istoriji i sadašnjosti.
  Fotografije i tekstovi su autorski.

  © 2020 - 2023 Vrata Dorćola. Sva prava zadržana.
  O autoru Partneri i saradnje Politika Privatnosti