Sjaj, raskoš i poneka ogrebotina

Pitam se da li je ovde živeo neko poznat i bitan, ili samo neko ko je prilično gledao svoja posla i ostajao po strani, a imao možda razmaženu ženu ili naslednike koji su voleli da se eksponiraju.

Ove raskošne skulpture koje vam namerno nisam ufotkao, ali ostavih adresu, možda govore baš o tome, zašto je tako popularna poslovica: “Lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti”.

Sve nešto mislim da je ipak problem u istoriji koju ne slušamo, a koja nam govori da su naši najbolji ljudi vekovima mučeni i ubijani, ne samo od stranih sila, nego još gore – u međusobnim sukobima. Otud valjda toliko otmenih vrata na Dorćolu o kojima se danas malo ili skoro ništa ne zna.

[et_pb_section fb_built=”1″ theme_builder_area=”post_content” _builder_version=”4.17.4″ _module_preset=”default” custom_padding=”35px||35px||true|false” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][et_pb_row _builder_version=”4.17.4″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_column _builder_version=”4.17.4″ _module_preset=”default” type=”4_4″ theme_builder_area=”post_content”][dsm_masonry_gallery _builder_version=”4.17.4″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content” gallery_ids=”196″ use_lightbox=”on” columns=”4″ hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/dsm_masonry_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Da li ni vi ne uspevate ništa da uštedite, ma koliko zarađivali?

📸 Na Dorćolu, oktobra 2020.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

  Pogledajte još i ...

  Svaka vrata imaju svoju priču.
  Profil je posvećen Dorćolu, njegovoj istoriji i sadašnjosti.
  Fotografije i tekstovi su autorski.

  © 2020 - 2023 Vrata Dorćola. Sva prava zadržana.
  O autoru Partneri i saradnje Politika Privatnosti